Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Nieuw

St. Feuillien Blond, 0,75 ltr., 7,5% alc.

De kleur is diepgoud, het schuim fijn en luchtig. Het boeket is zeer geparfumeerd; de aromatische hopsoorten zijn herkenbaar aanwezig en de specerijen zorgen voor een fruitige toets van citrusvruchten.
De smaak wordt gekenmerkt door een intense, zeer karakteristieke volle bitterheid. Vooral de dominante moutsmaak laat een volle indruk na in de mond. Toch is de afdronk droog en hoppig.
Al deze kenmerken samen maken er een uitstekend digestief bier van.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 4,99

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

Sinds 1873 is de familie Friart bezig met het brouwen van bier, onder meer St-Feuillien. Maar de geschiedenis van dit bier gaat veel verder terug in de tijd. In de 7de eeuw kwam een Ierse monnik, Feuillien genaamd, aan op het vasteland om er het Evangelie te verkondigen. Helaas, toen hij in 655 door het Kolenwoud trok, gelegen op het grondgebied van de huidige gemeente Le Roeulx , werd hij mishandeld en onthoofd. Op de plaats waar hij de marteldood vond, bouwden zijn volgelingen een kapel. In 1125 werd er een premonstratenzerabdij gevestigd. Al snel werd de stichting bekend onder de naam van Abdij St-Feuillien van Le Roeulx. De abdij bloeide en was zeer voorspoedig tot de woelige tijden van de Franse Revolutie aanbraken. Eeuwenlang hadden de monniken er bier gebrouwen, een traditie die de familie Friart met respect voor de geschiedenis, verderzet. Intussen is de vierde generatie van de familie Friart er bezig en brouwt er met evenveel passie als kennis.

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: St. Feuillien Blond, 0,75 ltr., 7,5% alc.

Design: DC-Webdesign.nl