Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

St. Bernardus Abt 12, 0,75 ltr., 10% alc.

De absolute top in de hiërarchie van de St.Bernardusbieren en tevens het bier met het hoogste alcoholgehalte (10% alc. vol).
Een donker bier met een volle, ivoorkleurige schuimkraag. Het paradepaardje van de brouwerij dat zich vlot laat drinken door zijn zachte volmondige smaak.
De St.Bernardus Abt 12 heeft een zeer fruitig aroma, zit boordevol complexe smaken en blinkt uit door zijn lange bitterzoete afdronk.
Wordt aanzien als een van de beste bieren ter wereld. Origineel recept, sedert 1946 gebrouwen.

St. Bernardus Abt 12 een bier van eenzame klasse, van een zeldzame schoonheid, misschien wel één van de beste bieren ter wereld. Gezien haar achtergrond verbaast dat natuurlijk ook niet.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 6,99

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

Als in 1946 de abt van de abdij Sint Sixtus, het trappistenklooster van Westvleteren, besluit om het bier dat binnen de muren van de abdij gebrouwen wordt alleen nog voor eigen gebruik te bestemmen, legt hij de basis voor alle hedendaagse abdijbier brouwerijen. Hij besluit namelijk een licentie af te geven aan een lokaal ondernemer: onder de merknaam St. Sixtus mag deze de bieren van Westvleteren brouwen en commercialiseren. Om in te staan voor de kwaliteit en het uitvoeren van de originele receptuur zo goed mogelijk te garanderen, gaat de brouwmeester van de abdij mee over naar de nieuwe brouwerij St. Bernard. Deze lekenbroeder van Poolse afkomst neemt het allergrootste geheim mee dat een brouwerij bezit: gist. Tot op het bot gemotiveerd heeft de brouwerij verder gebouwd aan de oorspronkelijke bieren van Westvleteren, hoewel ze natuurlijk nooit identiek zijn geweest: zo putten beide brouwerijen uit een andere bron en het water, dat bijna altijd meer dan 90% van het bier uitmaakt, is nu eenmaal ook mede smaakbepalend. Zet nu een St. Bernardus Abt 12 – met een alcoholgehalte van 10,5% per volume, neemt u de pet maar even af! – naast het ’12 graden’ van Westvleteren – als u er aan kunt komen – en ontdek zelf dat in de loop der jaren de bieren uit elkaar zijn gedobberd als twee continenten op drift, elk in haar eigen prachtige richting. Opmerkelijk genoeg is het niet commercieel gebrouwen Westvleteren 12 graden bier pas verkozen tot het beste bier ter wereld – opmerkelijk, omdat het bijna onmogelijk is het bier te kopen. De St. Bernardus Abt 12 echter is het jaar rond en gemakkelijk te verkrijgen.

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: St. Bernardus Abt 12, 0,75 ltr., 10% alc.

Design: DC-Webdesign.nl