Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Smoky Scot Islay Single Malt, 70cl, 46% alc.

Islay Single Malt Whisky

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 32,50

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

Smoky Scot is een small batch ( een paar vaten) jonge Islay Whisky. De whisky is zoals veel Islay bottelingen zonder distilleerderijnaam gestookt door en gerijpt op bourbon barrels bij (naar zeggen) Caol Ila.

De naam van de stokerij staat niet op de fles en dat heeft bepalende redenen. De leeftijd ook niet, omdat de volgende small batch iets jonger of ouder kan zijn. In dit geval is het jongste vat wat deel uitmaakt van deze batch 5 jaar oud.

Wat van belang is is de smaak. De whisky is vrijwel kleurloos en dat betekent dat de vaten nauwelijks nog enige invloed op de rijping en smaak hebben gehad. Het heeft daardoor geresulteerd een spatzuivere, cleane en rijke whisky boordevol gerijpte natuurlijke karaktereigenschappen van de spirit.

Klassieke Islay eigenschappen met de karakteristieke turfrook en medicinale tonen waar de whisky's van het eiland bekend om staan. Niet koude gefiltreerd, niet bijgekleurd en op 46% afgevuld. Een aansprekende, rijke, jonge Islay botteling voor een prachtige prijs.

Proefnotities:

Neus: Karakteristieke Islay turf rook en medicinale invloeden en wat. zoete en elegante ziltheid.

Smaak: De eerste tonen van teer, oud hout, pekel en rook maken geleidelijk plaats voor een subtieler, bloemiger en moutiger boeket. Rijk en vol.

Afdronk: Zoete turf. Geroosterde zonnebloempitten, subtiele mout en een vleugje menthol.

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Smoky Scot Islay Single Malt, 70cl, 46% alc.

Design: DC-Webdesign.nl