Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Olifant Jonge Graanjenever liter, 35% alc

Zachte graanjenever in de herkenbare robuuste vierkante fles.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 14,99

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

De geschiedenis van Olifant begint reeds in het jaar 1841. In diezelfde eeuw startte de Distilleerderij van J.J. Melchers Wz. Schiedam de export van Olifant Jenever al naar de Nederlandse kolonies in Zuid- en West-Afrika.
Door het taalprobleem verliep de communicatie met de bevolking aldaar echter moeizaam. Derhalve werden de jenevervaten gemerkt met de afbeelding van een Olifant. De havenarbeiders wisten dat de vaten waar een olifant op stond jenever bevatten. Het is deze Olifant welke het etiket van oudsher siert.

De receptuur van Olifant Jonge Graanjenever wordt al sinds jaar en dag toegepast en de authentieke ketel doet heden ten dagen nog altijd dienst. De eigen Olifant ketel levert een belangrijke bijdrage aan het te verkrijgen speciefieke Olifant distillaat en daarmee aan de smaak van het eindproduct.

Het vakmanschap én de bereidingswijze zijn derhalve belangrijke kenmerken voor deze traditioneel gestookte jenever, waarvoor moutwijn en het specifieke Olifant distillaat de belangrijkste smaakgevers zijn.  Olifant Jonge Graanjenever kenmerkt zich door de karaktervolle zachte smaak.

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Olifant Jonge Graanjenever liter, 35% alc

Design: DC-Webdesign.nl