Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Nieuw

Leffe Royale, 0,75 ltr., 7,5% alc.

Een meesterwerk van de brouwers van Leffe

Met respect voor de eeuwenoude brouwerstraditie uit 1240 stelt Charles Nouwen, meester-brouwer en erfgenaam van de traditie, zijn ultiem recept voor: Leffe Royale. Een sprankelend witte, dikke schuimkraag gedragen door een goudblonde body vol oplichtende kopertoetsen.

Ontdek de perfecte balans van een fruitig aroma, een milde en zuivere bitterheid en een frisse vleug citrus. Ervaar hoe toetsen kruidnagel en vanille, verse aroma’s van banaan en subtiele noties van geranium en citrusvruchten resulteren in een fris en zoet slotakkoord. Om de perfecte setting voor deze belevenis te creëren werd er ook een speciaal kelkglas ontworpen. Een superieur glas, voor een superieur abdijbier.
Voor de gastronomen die van food pairing houden is er extra goed nieuws. Leffe Royale valt perfect te combineren met asperges, ham en Parmezaanse kaas.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 6,99

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

De abdij van Leffe werd in 1152 gesticht door de Norbertijnen van Floreffe. In 1240 verwierven de monniken de brouwerij van Saint-Médart, aan de overkant van de Maas, en brachten haar over naar de abdij zelf. In 1466 verloor de abdij het eigendomsrecht op de brouwerij, de brouwerij werd verpacht waarbij de abt nog wel de hoofdverantwoordelijke bleef totdat de abdij op last van de Franse Republiek opgeheven werd in 1796. Delen van de abdij werden verkocht en de brouwerij kwam in handen van Joseph Georges en Alexandre Fissiaux. Vanaf 1813 veranderde de abdij veelvuldig van eigenaar. Het brouwen ging nog door tot 1809. In 1952 kwamen de toenmalig abt van de heropgerichte noodlijdende abdij, Cyriel Nys, brouwerij Lootvoet uit Overijse tot een overeenkomst om abdijbier met de naam Leffe te gaan brouwen in de brouwerij van Lootvoet. In 1954 al werd Brouwerij Artois hoofdaandeelhouder van Lootvoet. De productie werd in 1977 overgeheveld naar Brouwerij Grade in Mont-Saint-Guibert, tot de sluiting in 1996.

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Leffe Royale, 0,75 ltr., 7,5% alc.

Design: DC-Webdesign.nl