Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Jack Ryan Toomevara 10YO Single Malt, finished in Calvados vaten, 70 cl., 46% alc.

Single Malt Irish Whiskey


Exclusieve premium uitgave van 2.500 genummerde flessen, getekend door Eunan Ryan. Het is de eerste finish van een trilogie, gemaakt ter ere van 6 generaties Ryans in whiskey.
Deze finish kwam tot stand in samenwerking met Château du Breuil, wat geresulteerd heeft in een 10YO single Malt met een geweldige en verrassende Calvados finish.
Er staat een proeffles open in onze winkel!

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 79,99

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

Toomevara zal worden gevolgd door nog twee limited editions van speciale finishes genummerde en gesigneerde single malts. In september 2019 - Haddington 11YO, gerijpt in Rum vaten en in 2020 Finisher's Touch - 12YO gerijpt op Madeira vaten (een samenwerking met het huis Justino's).

Smaak profiel Toomevara:

Whiskey with apple pie in a glass.

 

Kleur: Goud zacht geel

Geur: Drie varianten van appel. Droge en gestoofde appelgeur, fris zure groene appel en een zweem van jonge groene appels. Daarnaast sappig versgemaaid gras en sinaasappelcrème welke, na de geur van een beetje honing, combineert met het gras en overgaat naar de echte sinaasappelschil geur.

Smaak: Appeltaart in een glas. Zachte kaneelsmaak, rijke appelmoes met een licht pittig randje alsof sommige appels nog niet helemaal rijp zijn, een spoortje van citrusschil en watertandend sappig om alle fruitsmaken te ontdekken.

Afdronk: Een randje van Sandelhout  rondom de aanhoudende appelsmaak. Bestoven, droge en zelfs een beetje gistachtig nasmaak terwijl de groene appelgeur nog steeds voorbij komt.

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Jack Ryan Toomevara 10YO Single Malt, finished in Calvados vaten, 70 cl., 46% alc.

Design: DC-Webdesign.nl