Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

HAMPDEN Estate Pure Jamaican Overproof Rum 60% 0,70 ltr.

Hampden Estate is één van de oudste suikerplantages van Jamaica, beroemd geworden in de Jamaicaanse rumgeschiedenis door zijn volle, intense pot stills rums. Ook vandaag de dag behoren deze rums nog steeds tot de meest gevraagde zware pot still rums van Europa en andere delen van de wereld.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 75,99

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

Geproduceerd door middel van unieke, deels geheime methodes die sinds de 18e eeuw onveranderd zijn gebleven. Het resultaat is een distillaat met een duidelijk aromatisch profiel dat grotendeels te danken is aan een extreem hoog gehalte aan esters. Een absoluut unieke en uitzonderlijke rum, een blend van verschillende marks, allemaal met een minimale vatveroudering van 7 tropische jaren hetgeen gelijk staat aan een 25 jaar rijping in Europa.

Bronwater, natuurlijke gisten, 100% pot still, Tropische veroudering, suikervrij, 60% alcohol.

Proefnotities:
Neus: Intens aromatisch. Het hoge gehalte esters brengt veel rijp en gefermenteerd fruit met zich mee: groene bananen, appels, licht gefermenteerde ananas, bloemige hints en zelfs plantaardige tonen.

Smaak: De fruittonen domineren in het begin, vooral ananas en banaan springen eruit. Ook het kruidige van de eikenhouten vaten is duidelijk aanwezig, deze combineert prachtig met de exotische zoetheid van kokosnoot. Cashewnoten, houtachtige smaken op de achtergrond (die doen denken aan olijven) en een vleugje drop.

Afdronk: Heel lang en intens met citrustonen, droog en pittig..

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: HAMPDEN Estate Pure Jamaican Overproof Rum 60% 0,70 ltr.

Design: DC-Webdesign.nl