Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

HABITATION VELIER Hampden Jamaica Rum 7YO 0,70 ltr., 60,5% alc.

Gedistilleerd in 2011, volledig gerijpt gedurende 7 jaar in de Jamaicaanse distilleerderij Hampden.

100% pot gedistilleerd en in 2018 barrelproof gebotteld.
Echt fruitig, met veel tonen van ananas en banaan.
Een mooie pot-still rum van Habitation Velier, een must voor fans van fruitige rum.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 85,00

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

Port Mourant, Forsyths, Hampden en Mount Gay: Habitation Velier is 's werelds enige reeks Pure Single Rums van stills en distilleerderijen die liefhebbers over de hele wereld als een referentiepunt gebruiken.

De term Pure Single Rum definieert een rum uit een enkele distilleerderij, uitsluitend gedistilleerd in pot stills, dat wil zeggen in een traditionele discontinue alembica. Deze defenitie is afkomstig van de Gargano Rum classificatie, die inmiddels over de hele wereld wordt herkend en voornamelijk is gebaseerd op de distillatiemethode. Hoewel niet algemeen bekend, zijn Pure Single Rums de zuiverste rumsoorten van suikerriet en het bijproduct melasse.

Het idee achter het Habitation Velier-project is om de consumenten voor te lichten en de ambachtelijke distillatie, de kunst en de technieken van de distilleerder te promoten. Elke expressie, met zijn eigen unieke kenmerken, belichaamt een origineel project, een "wereldpremière" voor elke distillerderij.

De vintage Pure Single Rums zijn volledig gerijpt in een tropisch klimaat, hetgeen zorgt voor een natuurlijke, versnelde veroudering in vergelijking tot de Europese rijping, het gaat wel ten koste van de geproduceerde hoeveelheid.

Alle Habitation Velier rums worden barrel proof gebotteld, zonder koude filtering en zonder toevoeging van elementen die niet afkomstig zijn van de distillatie.

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: HABITATION VELIER Hampden Jamaica Rum 7YO 0,70 ltr., 60,5% alc.

Design: DC-Webdesign.nl