Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Glenfiddich Fire & Cane, 70 cl., 43% alc.

Highland Single Malt Scotch Whisky

Vierde whisky in de Glenfiddich Experimental Series.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 44,99

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

Glenfiddich Fire & Cane karakteriseert zich als een fusie van twee robuuste smaken die een onverwachte combinatie vormen van rokerige Glenfiddich whisky gefinisht in rumvaten welke de whisky zoete tonen meegeeft.

Het was Glenfiddich Malt Meester Brian Kinsman die in 2003 – toen in opleiding – besloot om een batch geturfde gerst het productieproces te laten doorlopen om uiteindelijk geturfde spirit uit de Glenfiddich ketels te krijgen. Geïnspireerd door dit experiment, wordt voor Fire & Cane geturfde Glenfiddich gehuwd met ongeturfde Glenfiddich.
De whisky wordt vervolgens gefinisht in Latijnse rumvaten voor een extra laag van zoete karamel.

Fire & Cane maakt enkel gebruik van Amerikaans eikenhouten ex-bourbonvaten, afkomstig van Kelvin Cooperage in Luisville, Kentucky. Dit maakt Fire & Cane gecertificeerd kosher.
In deze vaten gerijpte geturfde en ongeturfde Glenfiddich wordt gehuuwd in zogenaamde huwtonnen om vervolgens een finish te krijgen van 3 tot 4 maanden in rumvaten.

Neus: In de basis een karakter van groen fruit, met diepe zoete tonen van gebakken appel en getoaste marshmallow. Gevolgd door zachte rooktonen en hout-achtige specerijen. En een explosie van rook, als een kampvuur van Highland turf (zonder de medicinale Island tonen). Gedrapeerd met tonen van eikenhout en intense toffee.

Smaak: Golvende tonen van zachte turfrook en een overvloed van rijke, zoete toffee met krachtige tonen van vers fruit en een zweem van specerijen.

Afdronk: Langaanhoudend zoet met een slepende rokerigheid

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Glenfiddich Fire & Cane, 70 cl., 43% alc.

Design: DC-Webdesign.nl