Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Dutch Rose Gin, 0,5 ltr., 43% alc.

Deze unieke gin wordt ambachtelijk gestookt met de biologisch geteelde rozenblaadjes van Rozenkwekerij de Bierkreek in batches van ongeveer 100 liter. Elke fles is handmatig genummerd.
Er staat altijd een proeffles open in onze fysieke winkel in Sluis, vraag ons om te proeven!

Mix met Fentimans voor een droge G&T, Thomas Henry of Indi voor een zachtere G&T.
Voor een bloemigere mix gebruik je Schweppes Premium Orange Blossom & Lavender of Elixia Rose als je niet van bitter houdt.
Garneer met rozenknopje en geraspte kaneel.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 39,95

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

De Dutch Rose Gin is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Slijterij de Vuurtoren, Biologische rozenkwekerij de Bierkreek en Distilleerderij van Toor.

De Bierkreek is de enige gecertificeerde rozenkwekerij in Nederland. De bloemen zelf zijn eigenlijk het afvalproduct, het gaat bij de Bierkreek om de rozenstruiken.

Het idee ontstond begin 2015, maar je kunt natuurlijk pas in de zomer plukken. En zo geschiedde. Leo zag het ook wel zitten, hij had nog nooit eerder met verse rozenblaadjes gewerkt.

Het resultaat zit in deze fles Dutch Rose Gin. Leo stookte van de versgeplukte rozenblaadjes een rozendistillaat en componeerde dit met jeneverbes, koriander, engelzaad, zoethout, abrikozenpit en Ceylon kaneel tot deze unieke gin.

De Dutch Rose Gin is de liefde van drie vakmensen gebotteld in één fles, en dat proef je.

De Dutch Rose Gin is puur al prachtig om te drinken, maar je kunt er natuurlijk ook mee mixen! Met Fentimans tonic explodeert de rozengeur en is het een prachtig droog aperitief. Met Thomas Henry of Indi tonic wordt hij wat zachter.

De perfect serve is volgens Petra echter 5 cl. Dutch Rose Gin in een copaglas met veel ijs, 20 cl. Elixia Rose lemonade (gezoet met agave wat net nog een mooi bittertje geeft), garneren met een gedroogd rozenknopje (of verse rozenblad) en even een klein beetje Ceylon kaneel er overheen raspen. Volgens Petra: 'Ik heb de hemel ontdekt.'

Na de Zeeuwierjenever en de Monastique is de Dutch Rose Gin het derde unieke distillaat dat door Slijterij de Vuurtoren te Sluis op de markt wordt gebracht.

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Dutch Rose Gin, 0,5 ltr., 43% alc.

Design: DC-Webdesign.nl