Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Drambuie, 0,7 ltr., 40% alc.

Kleur: Diepe, heldere, goudbruine kleur. Aroma: Gerijpte malt whisky met een mix van bloemige en kruidige tonen, waarbij rijke honing noten zeer duidelijk aanwezig zijn.
Smaak: Een complexe drank met verschillende lagen, met kruidige, pittige en zoete honingsmaken, geïntegreerd in een diepe body van malt whisky. Een kaleidoscopische smaaksensatie die zorgt voor een aantrekkelijke, lange afdronk.
Conclusie: Vol, voluptueus, luxe en fluweelzacht.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 24,50

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

Het geheime recept van Drambuie is niet veranderd sinds 1745. Ontwikkeld door de Koninklijke Apotheek in Edinburgh voor de jonge prins Charles Stuart tijdens zijn verovering van Schotland, combineert het het beste van Schotland met de meest exclusieve kruiden. Na de nederlaag bij Culloden, moest de Bonnie Prince voor zijn leven vluchten en gaf hij het recept van dit elixir door aan kapitein John MacKinnon als dank voor zijn onwankelbare loyaliteit. Vele jaren is het recept verborgen gebleven op het Isle of Skye tot de faam zich in 1870 vanuit het Broadford Hotel begon te verspreiden. De locals noemden het brouwsel ‘An Dram Buidheach’, wat staat voor ‘the drink that satisfies’. Onder een afgeleide van deze omschrijving is Drambuie in 1893 gepatenteerd door James Ross. In 1912 overgenomen door de familie MacKinnon (niet direct verwant aan kapitein John) die het tot op de dag van vandaag produceert. Het recept van deze heerlijke whiskylikeur gemaakt van Schotse malt whiskies, pittige Schotse heidehoning en diverse kruiden is echter een goed bewaard geheim. Hoe dan ook, ‘The spirit of Drambuie lives on’, wereldwijd!

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Drambuie, 0,7 ltr., 40% alc.

Design: DC-Webdesign.nl