Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Copper Dog Speyside Blended Malt, 70 cl., 40% alc.

Blend van acht (!) Speyside Single Malts waaronder Roseisle, Inchgower en Knockando.
Deze blend komt uiteindelijk in Speyside samen voor nog eens drie maanden in refill vaten, wat tonen oplevert van toffee-appel, bessen, citrus, appel, peer en kruiden.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 26,99

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

Lang geleden hielpen de werknemers van distilleerderijen zichzelf aan een borrel uit een ‘copper dog’; een koperen pijp die ze verborgen in hun broekspijp.

Deze schurken van Speyside zijn de inspiratiebron voor deze unieke blend van maar liefst acht single malt whisky’s die langzaam zijn verenigd in oude eiken vaten.
Een makkelijk drinkbare whisky met aroma’s van rijp fruit en een verfijnde kruidige afdronk. Voor het eerst gemaakt in Craigellachie Hotel.

Petra de Boevere van de Vuurtoren heeft een bijzondere herinnering aan deze whisky:

"Ooit sliep ik tijdens een whiskyreisje met een aantal collega's in Craigellachie Hotel (let op je uitspraak, ze leren het je daar wel snel af als je dat fout uitspreekt) en werd er een speciale fles uit de kelder gehaald toen de bar dicht ging waarmee we vervolgens samen in de bibliotheek nog een laatste drankje konden doen. We gunnen barpersoneel natuurlijk best hun vrije tijd. Geef ons gewoon een fles en je hoort ons niet meer. Die Schotten snappen het.

Ik herinner me nog dat ik op de vloer met hoogpolig tapijt op een paar Schotse geruite kussens zat naast een open haard en tussen typisch fragiel Engels meubilair dat me altijd aan poppenhuizen doet denken.
Het werden twee flessen en een bijzondere nacht met de meest fantastische verhalen.
Het verhaal over de tunnel die van Buckingham Palace naar Berry Bross & Rudd loopt waardoor ongezien vaten whisky richting paleis kunnen worden gerold was wel het beste en sterkste verhaal dat ik die nacht hoorde in Engels met prachtig Schotse tongval. Ik hou van de Schotten.
Het verhaal werd ook nog eens theatraal met heel veel mimiek verteld waardoor ik het voor me zag (doe eens een tipsy Queen na) en we kregen met zijn allen de slappe lach.

Precies die whisky -het was een blended Speyside malt die tot nu exclusief voor Craiggelachie Hotel werd gebotteld- die we destijds niet mochten kopen maar mij wel een herinnering voor het leven bezorgde wordt nu breder in de markt gezet, ook geëxporteerd en bereikte inmiddels zelfs onze schappen.
Een bijzondere whisky voor een prima prijs!"

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Copper Dog Speyside Blended Malt, 70 cl., 40% alc.

Design: DC-Webdesign.nl