Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Cazes Le Canon Du Maréchal Muscat-Viognier, 75cl., 12,5% alc.

IGP Côtes Catalanes
Druivenrassen: Muscat & Viognier.
Een verrukkelijke biologische wijn met frisse aroma's van bloemen en steenvruchten. De smaak is sappig en de wijn heeft een plezierige afdronk.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 9,95

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

Cazes is één van de grootste en meest toonaangevende biodynamische wijnhuizen van Europa. Gelegen in Rivesaltes, in het hart van de Roussillon, werd Cazes in 1895 opgericht door Michel Cazes. Begonnen met 8 hectare aan wijngaarden is Cazes inmiddels uitgegroeid tot ruim 200 hectare en nog steeds in handen van de familie Cazes. Sinds 1997 produceert Domaine Cazes puur biologisch. De visie van Cazes is het ecosysteem in vrijheid zijn werk te laten doen met gezondere wijngaarden en zuivere, levendige en smaakvolle wijnen als resultaat. Vandaag de dag is Cazes-telg Emmanuel de wijnmaker en verantwoordelijk voor alle prachtige wijnen die dit wijnhuis voortbrengt!

Domaine Cazes beschikt over 220 hectare aan wijngaarden, die elk jaar zorgen voor de productie van 13 verschillende wijnen. Deze diversificatie is ontstaan door de verscheidenheid aan natuurlijke omgevingen. De wijngaarden worden in het westen begrensd door de Middellandse Zee, in het zuiden door de Pyreneeën en in het oosten door de heuvels van de Corbières. De omgeving van Cazes ligt ideaal op de kruising van de terrassen van de Agly Vallei en het sediment van de Reboul rivier. De bodem bestaat hier hoofdzakelijk uit klei en kalksteen in combinatie met o.a. silicium houdende steentjes. Deze samenstelling maakt de bodem zeer geschikt voor de productie van hoge kwaliteitswijnen. In de wijngaarden van Domaine Cazes komen de druiven Syrah, Grenache Noir, Muscat d’Alexandrie en Mourvèdre het meeste voor.

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Cazes Le Canon Du Maréchal Muscat-Viognier, 75cl., 12,5% alc.

Design: DC-Webdesign.nl