Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Brugse Zot dubbel 0,75 ltr in luxe koker, 7,5% alc.

Brugse Zot is een Belgisch bier gebrouwen door Brouwerij De Halve Maan in Brugge.

Na een grondige renovatie en modernisering van de brouwinstallatie werd Brouwerij De Halve Maan in 2005 heropgestart en werd het bier Brugse Zot gelanceerd, een goudblond bier met een alcoholgehalte van 6%. Het bier wordt gebrouwen met 4 verschillende moutsoorten en 2 aromatische hopvariëteiten en viel onmiddellijk in de smaak, zowel in Brugge als ver daarbuiten.

Naast de blonde werd later ook een bruine variant van de Brugse Zot gecreëerd: Brugse Zot Dubbel, met een alcoholgehalte van 7,5%. Het wordt gebrouwen met 6 speciale moutsoorten. Men koos ook voor de Tsjechische Saaz-hop uit Žatec.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 9,50

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

De bijnaam van de Bruggelingen is "(Brugse) zotten". Deze bijnaam danken ze aan volgende legende: nadat ze Maximiliaan I van Oostenrijk, in hun strijd om autonomie, voor een tijd gevangen hadden gehouden, verbood deze het houden van een jaarmarkt en andere festiviteiten. In een poging om hem te sussen, hield Brugge voor hem een groot feest en vroeg daarna de toelating opnieuw een jaarmarkt te mogen houden, belastingen te mogen innen én ... het bouwen van een nieuw zothuis. Hij antwoordde: "Sluit alle poorten van Brugge en je hebt een zothuis!".

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Brugse Zot dubbel 0,75 ltr in luxe koker, 7,5% alc.

Design: DC-Webdesign.nl