Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Bols Corenwyn 4 jaar oud, liter 40% alc.

Kleur: Amber kleurig met een groene tint.
Geur: Aroma's van lijnolie, net gekapt hout, hooibalen en een net gedoofde kaars.
Smaak: Op het palet smaakt de Corenwijn lekker zacht door de toevoeging van zoete vanille, de textuur kent een houtachtige vettigheid die in evenwicht wordt gebracht door een scala aan levendige kruiden.
Afdronk: Bols Corenwijn 4jaar sluit af met een licht kruidige, eikenhouten afdronk waarbij de smaak van pijnbomen en sappige bessen lang aanhoudt.
Perfect te combineren met diverse visgerechten of met een Hollandse nieuwe haring.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 29,99

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

De geboorte van Bols Corenwyn begint met het maken van een beslag van de beste tarwe, maïs, rogge en mout. Aan het beslag wordt gist toegevoegd en na vier dagen vergisting ontstaat een mengsel met 10% alcohol. De aanwezige alcohol en aroma's worden door distillatie omgezet in moutwijn. Een deel hiervan distilleren ze verder, waarbij nieuwe aroma's ontstaan.

Aan een ander deel voegt Bols volgens het geheime recept kruiden toe. Ook dit wordt gedistilleerd. Samen met graanalcohol worden de distillaten gelagerd in eikenhouten fusten. Na een paar jaar rusten stelt de meesterdistillateur van Bols uit tientallen fusten een mengsel samen dat smaakt zoals Bols Corenwyn hoort te smaken.
Dit noemt men 'blenden'. Als het mengsel de laatste smaaktest glansrijk doorstaat, wordt het in de handgemaakte kruiken gebotteld.
Pas dan is Bols Corenwyn echt àf.

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Bols Corenwyn 4 jaar oud, liter 40% alc.

Design: DC-Webdesign.nl