Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Bollinger Special Cuvée Brut van 1,5 tot 15 liter, 12% alc.

Om een grote champagne te kunnen produceren, moet je eerst grote wijnen maken. Een grote wijn kan alleen voortkomen uit de beste druiven. In deze geest handelt Bollinger al meer dan 175 jaar. Meer dan 80% van de druiven (pinot noir en chardonnay) zijn afkomstig van eigen wijngaarden, uitsluitend gesitueerd in Grand of Premier Cru gemeentes. Na de oogst vindt de eerste vergisting (apart per druivenras, per wijngaard) plaats in houten vaten (afkomstig uit Bourgogne). Een kostbaar proces, maar een essentieel onderdeel bij Champagne Bollinger. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie, die ervoor zorgt dat de unieke stijl van dit champagnehuis gewaarborgd blijft.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 99,00

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

* Vereiste velden

Details

Details

Productomschrijving
Helder, lichtgeel van kleur met gouden kern. Een weelderige geur, gerijpt, complex, rijk van smaak met hinten van toast en champignons. Bollinger staat tevens bekend om de zeer mooie, verfijnde mousse. Een karaktervolle champagne met veel elegantie.

Ligging
Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid.

Wijn en spijs
Combineer hem met alle vissoorten en in het bijzonder sushi en sashimi. Daarnaast heerlijk bij garnalen, rivierkreeft of kreeft. Liever vlees? Kies dan voor gevogelte of wit vlees. Ook bijzonder goed te combineren met Parmezaanse kaas en gezouten ham.

Omdat Champagne nu eenmaal het lekkerst is als deze net is gebotteld worden de grote formaten vers op bestelling afgevuld.

Magnum 150cl. € 99,00
Jeroboam 300cl € 235,00 (wordt voor u besteld)
Mathusalem 600cl. € 550,00 (wordt voor u besteld)
Salmanazar 900cl € 995,00 (wordt voor u besteld)
Balthasar 1200cl € 1195,00 (wordt voor u besteld)
Nebukadnezer 1500cl € 1995,00 (wordt voor u besteld)

Selecteer hieronder de door u gewenste maat.

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Bollinger Special Cuvée Brut van 1,5 tot 15 liter, 12% alc.

Design: DC-Webdesign.nl