Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Ayala Brut Nature, 75cl, 12% alc.

Ayala -sinds 1860- is een relatief klein champagnehuis, maar produceert champagnes van hoge kwaliteit. Deze boutique winery is sinds 2005 in handen van de Société Jacques Bollinger. Druiven komen hoofdzakelijk van Grand- en Premier Cru wijngaarden en alleen de eerste persing (cuvé) wordt gebruikt. Alle wijnen rijpen aanmerkelijk langer dan de appelation verplicht. Kenmerkend voor Ayala is de lage dosering toegevoegde suikers. Het resultaat is een champagne met een zeer laag restzoetpercentage en daarom een drogere, meer zuivere smaak.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 44,95

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

Productomschrijving
Ayala Brut Nature toont de hoge kwaliteit van de druiven die door het Champagnehuis worden gebruikt. Een heldere, gouden kleur met een zilveren schittering. Karakteristieke smaak van citrusvruchten met zilte accenten. Complex, puur en spannend! Deze “non-dosage” Champagne is puur en uniek van smaak. Een bijzondere smaakbeleving die liefhebbers zeker moeten proberen.

Ligging
Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid.

Wijn en spijs
Als feestelijk aperitief. Een goede begeleider van verfijnde voorgerechten en oesters en van schaal- en schelpdieren, als voor- of als hoofdgerecht.

Vinificatie
Geen dosage en bijna 4 jaar rijping in de kelders. Dat is de beste manier om deze Champagne te beschrijven die bijna vier jaar heeft gerijpt in de kelders van dit historische Champagnehuis.

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Ayala Brut Nature, 75cl, 12% alc.

Design: DC-Webdesign.nl