Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Ardbeg 10 years old, 0,7 ltr., 46% alc.

Kleur: Licht goud.
Geur: Een buitengewone balans en diepte. Een zoetige verleidelijke mix van toffee en chocolade, kaneel en medicinale fenolen. Enerzijds ruik je verse citrusvruchten en een plantaardige noot met witte wijn, anderzijds komen meloen, peer, een zekere romigheid, gerookte vis en een zeebriesje (jodium) boven. Op het moment dat de sterke tonen afnemen verplaatst koffie zich naar de voorgrond.
Smaak: Allereerst licht gekruid, vol van smaak en uiteindelijk droog. Na de eerste mooie zoetheid volgt een diepe turf-noot met rokerige tabasco en sterke espresso koffie met een stroperig, salmiakachtig zout vervolg.
Conclusie: De tonen van gebroken turf met een zoetig karakter van gemout graan blijven hangen in een harmonieuze en lange afdronk.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 47,99

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus!

Details

Details

Ardbeg wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de meest geturfde, gerookte en complexe single malt whisky van Islay. Turf is echter niet het enige wat er in Ardbeg te vinden is, verrassend genoeg is de whisky perfect in balans door een fruitige, bloemige zoetheid. Dit is Ardbeg’s ‘peaty paradox’.

Het eerste bewijs van spirit-stokende activiteit bij Ardbeg stamt uit 1798 en in 1815 is de legale distilleerderij opgericht. Diverse overnames later daalt de productie tussen 1981 en 1989 tot het nulpunt en is sluiting onvermijdelijk. In 1997 wordt Ardbeg onderdeel van Glenmorangie Company en binnen 12 maanden worden ze verkozen tot distilleerderij van het jaar. Het jaar 2000 is een kroonjaar; de kern van de huidige range, de Ardbeg 10 Years Old, komt op de markt en de Ardbeg Committee ziet het licht.

Islay, met een populatie van net 3.000 zielen, heeft meer dan 140 Committees voor allerhande zaken. Het lag dus voor de hand om in de geest van de whisky historie op het eiland ook een Committee voor Ardbeg op te richten om ervoor te zorgen dat de distilleerderij nooit meer zal sluiten. Deze Ardbeggians zijn even eigenzinnig, onorthodox en ongetemd als de spirit en er zijn er inmiddels meer dan 50.000 afkomstig uit meer dan 120 landen. Zij zijn het geheim achter het succes van Ardbeg – naast de whisky natuurlijk. De whisky is niet voor niets 3 jaar op rij (2008-2010) gekozen tot Whisky of the Year.

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Ardbeg 10 years old, 0,7 ltr., 46% alc.

Design: DC-Webdesign.nl