Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Zeeuwierjenever 0,7 liter

Zeewier is volgens de evolutietheorie van Darwin de bron van al het leven. In den beginne was er alleen zeewier. Uit zeewier onstonden de planten, de dieren en uiteindelijk ook de mensen.


Op de Schotse eilanden wordt lokale turf gebruikt om whisky te stoken. In die turf bevindt zich fossiel zeewier wat aan de whisky de typische zilte geur en smaak toevoegt. Steeds vaker worden deze whisky's culinair gecombineerd met onze eigen Zeeuwse zilte zaligheden.


Maar dat kunnen wij zelf toch ook?


In Nederland worden nog steeds ambachtelijke jenevers van hoge kwaliteit gestookt, dit product wordt dan ook met passie gestookt in een ambachtelijke distilleerderij.


In het recept wordt Kombu gebruikt, Japans zeewier waarmee een subtiele zilte geur en smaak wordt toegevoegd aan de ambachtelijke jenever. Geef dit levenswater 5 minuten de tijd in je glas om te ademen, snuif de zilte zeegeur op en waan je aan het Zeeuwse strand.


Serveren op kamertemperatuur om de aroma's optimaal tot zijn recht te laten komen. Probeer de Zeeuwierjenever ook eens met oesters, Hollandse Nieuwe of Sushi. 

Beschikbaarheid: Uit voorraad

€ 20,99

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus

Details

Details

Zeeuwierjenever 0,7 liter

Dit product is in 2009 bedacht en op de markt gebracht door Petra de Boevere, ook wel bekend als het Meisje van de Slijterij. Het was het eerste drankje dat door crowdsourcing ontstond en zijn succes te danken had aan een community op Sociale Media. Er staat altijd een proeffles open in onze fysieke winkel in Sluis.
Vraag ernaar!

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Zeeuwierjenever 0,7 liter

Design: DC-Webdesign.nl