Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Portugal

Port is niet alleen heerlijk als aperitief maar ook zalig in de keuken. Kook uw stoofpeertjes (bij voorkeur Gieser Wildeman) eens met port en kaneel of pobeert u dit recept eens!

Port met witlof
10 stronkjes witlof, 500 g champignons, 150 g geraspte Gruyère, 2,5 dl slagroom, 2,5 dl rode port, maïzena, peper & zout.

Snijd de champignons in plakjes en kook ze 5 minuten in de rode port. Halveer intussen de witlofstronken en bak de helften ongeveer 3 minuten aan iedere kant. Leg ze daarna in een ingevette ovenschaal, bestrooi ze met peper en zout en verdeel de champignons erover.
Laat de rode port, waarin de champignons zijn gekookt, in de koekenpan inkoken. Voeg de slagroom toe en breng de saus een paar minuten aan de kook.
Voeg peper en zout naar smaak toe en bind de saus eventueel met maïzena.
Giet de portsaus vervolgens over de witlof en champignons en strooi de Gruyère erover.
Laat het gerecht 10 minuten gratineren op 200 graden Celsius. Serveer deze overheerlijke schotel met couscous of rijst.
Smakelijk eten!

Onderdelen 1 tot 9 van totaal 15

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Onderdelen 1 tot 9 van totaal 15

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Design: DC-Webdesign.nl