Bel: 0117-383787 of kom gezellig even binnen lopen

De online shop van Slijterij De Vuurtoren, Het Meisje van de Slijterij

Portillo Cabernet Sauvignon, Alto Valle de Uco-Mendoza Argentinië, 14% alc., 0,75 liter

Vinificatie: De druiven worden handmatig gesorteerd en zorgvuldig verwerkt. De wijn wordt modern gemaakt met verkoelde vergisting in grote roestvast stalen tanks. Op deze manier komt de ware expressie van het fruit naar voren.

Proefnotities: Fonkelend kersenrood met een zweempje paars. Een directe impressie van bramen en zwarte bessen. Mooi compact donker fruit en een delicate kruidigheid. Fijne bitters en zachte peperigheid. Vlezig, krachtig, maar toch zeer elegant.

Eten & Drinken: Een geweldige begeleider van rood vlees, wild, gevogelte en rijpe kaassoorten. Bak bijvoorbeeld een lekkere pepersteak en drink daarna het laatste glas met oude Hollandse kaas.

Bijzonderheden: De kleur van deze Cabernet wordt volgens de wijnmaker geïnspireerd door de 'higo de la tuna', deze kleur van de Andes symboliseert het geloof van wijn maken met respect voor de natuur. De druiven voor deze wijn zijn met de hand geselecteerd.

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 8,95

 

In onze winkel in Sluis heeft u nog veel meer keus

Details

Details

De wijngaarden van El Portillo beslaan 68 hectare, en liggen in een rotsachtige omgeving, aan de voet van het Andesgebergte op ± 1200 meter hoogte.De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar. De druiven voor deze wijn worden 100% met de hand geplukt. De wijngaarden profiteren door het zonnige weer overdag en de verkoeling uit de Andes in de nacht. Alto Valle de Uco is een van de beste wijnstreken in het grote Mendoza gebied.

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: Portillo Cabernet Sauvignon, Alto Valle de Uco-Mendoza Argentinië, 14% alc., 0,75 liter

Design: DC-Webdesign.nl